I går hadde vi besøk av naturfotograf Ulf Myrvold som er ansatt i NRK. Han har laget mange naturprogrammer og tatt mange bilder av naturen. Det første han snakket om var hvordan han tar bilder og hva som er viktig å tenke på når man tar bilder. Vi lærte at det viktigste er blikket og sine egne øyne og deretter lyset. Han snakket litt om hvor man skulle plassere ting i bildet og "Det gylne snitt". Vi så på mange bilder han hadde tatt selv fra naturen og han forklarte hvorfor han hadde brukt motivene som motiv, og hvorfor han hadde valgt å bruke kameraet på den måten han hadde. Vi lærte at øynene og lyset er det viktigste nå man tar et bilde. Øynene er viktig for at fotografen må se det han skal ta bilde av og komme med en idé om hvordan han vil ha bildet. Lyset kan også gjøre noe med hele stemningen i bildet.
(Bildet tatt av Ulf Myrvoll)
("Tusenårstreet" av Ulf Myrvold)
Etter dette viste han oss en film fra "Ut i naturen" som han hadde laget som het "Tusenårstreet". Filmen handlet om et tre som var over tusen år gammelt, og han forklarte underveis hva de hadde gjort og hvordan han hadde gjennomført det.
Han kunne avsløre at noe av det som var filmet bare var filmtriks. Dette var ganske overraskende siden jeg trodde at det som var filma i naturen var filma i naturen og at man ikke fikk "triksa" med det på noen måte. Noen av insektene han hadde filmet som skulle være inni stammen, hadde han tatt med seg hjem og hatt i et tomt akvarium for å få bedre med seg hva som skjedd og for at det skulle være enklere å filme. Han hadde også fanget en mus som han filmet, dette var satt sammen i en setting så det så helt ut som det var ute i naturen.
Han fulgte også en familie som hadde bestemt seg for å bo ett år i Vassfaret. Dette ble også
sendt på NRK og ble en seersuksess.