mandag 10. oktober 2011

Rapport om de unges medievaner

Hei! Nå har vi spurt rundt 40 ungdommer om de ville svare på vår undersøkelse om de unges medievaner. Etter at mange hadde svart lagde vi en rapport om våre resultater. Her er rapporten :


På spørsmålet om hvilke medier de brukte daglig brukte alle internett og nesten alle SMS. Det var litt overraskende at det kun var 25 % som spilte dataspill daglig. Det var også veldig få som leste bøker og ukeblad. Ca. 70 % så på TV, og ca. 30 % hørte på radio.

(figuren viser til spørsmål nr.1)












På spørsmålet om hvilke sosiale medier de bruker daglig ble resultatet at alle bruker Facebook, 50 % bruker MSN og over halvparten bruker Youtube (63 %). Vi fant ut at ingen av de som svarte på undersøkelsen bruker Skybyen eller MySpace. Noen få bruker Twitter og litt flere bruker blogg.

Ut i fra undersøkelsen ser vi at ingen er på Internett under 1 time daglig. De fleste er på Internett mellom 1-5 timer, men en del bruker det også 5-10 timer daglig. Det er få som er på Internett i over 10 timer om dagen.

Når det gjelder hvilke aviser de leser, ser vi at nesten halvparten leser Laagendalsposten, og en del leser VG. De andre avisene er det ikke like mange som leser. Det er faktisk en del som ikke leser noen avis. (28 %)

På spørsmålet om hvor mange timer de så på TV om dagen svarte 56 % at de så på TV kun 1-3 timer daglig, og 44 % at de så under 1 time. Ingen av de som ble spurt så mer enn 3 timer. Dette viser at TV er mindre og mindre viktig for de unge, kanskje fordi internett har tatt over.



(figuren viser til spørsmål nr. 5)










På spørsmålet om hva de ser på TV, ser vi at de fleste ser på serier, film og reality. Halvparten ser også på dokumentarer. En del ser på nyheter, og veldig få ser på sport. Dette viser at TV blir mest brukt som underholdning.

Da vi spurte om hvor ofte de ser på film, så vi at flertallet ser på film flere ganger i uka, men mange ser bare en gang i uka. Dette var litt overaskende siden vi regnet med at det var en mindre andel som så på film flere ganger i uka enn det det var.
På spørsmålet om hvor mye de brukte sosiale medier på skolen, så vi at 0% svarte aldri. 47 % svarte at de gjorde det hver time og 41 % noen ganger. Det viser at det blir brukt sosiale medier på skolen hele tiden og at de fleste gjør dette hver time. Det var litt overraskende at så mange gjorde dette hver eneste time.

(figuren viser til spørsmål nr. 7)










På spørsmålet om hvor mange SMS de sendte daglig var det 34 % som sendte over 10. Det betyr jo at SMS er ganske viktig for de unge og at de fleste sender en del SMS hver dag.

Grunnen til at så mange bruker Facebook er nok at man gjerne vil være oppdatert om hva som skjer med venner og bekjente.  Vi har kanskje blitt mer opptatt av å holde oss oppdatert på Facebook og bruker heller tid på dette enn å holde oss oppdatert med avsier og liknende. Vi bruker også internett for å være tilgjengelig for andre i form av MSN og chat.  Vi leser mindre aviser i papirutgave siden vi heller bruker nettet.

Konklusjon

Som en konklusjon på dette kan vi trygt si at absolutt alle som deltok i undersøkelsen bruker Internett og Facebook daglig. Mediet vi bruker mest er helt klart Internett.

- Ellisiv

1 kommentar:

  1. Et solid sammendrag. Her har dere gjort en solid undersøkelse som ga dere mange interessante svar. Hva skal vi gjøre med bruk av Facebook i timene?

    SvarSlett